یخچال های طبیعی سوئیس با سرعت بیشتری آب می شوند

یخچال های طبیعی سوئیس با سرعت بیشتری آب می شوند خرید و فروش حیوان خانگی: پژوهش های جدید نشان می دهد، یخچال های طبیعی سوئیس به نصف کم شده است و پسرفت توده های یخی سرعت بیشتری گرفته است. این موضوع، به نگرانی ها درباب تغییرات اقلیمی دامن می زند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری جنوا اِی پی (AP Geneva)، بر طبق یک پژوهش جدید، از اوایل دهه ۱۹۳۰ تا کنون، نصف بیشتر حجم کل ۱۴۰۰ یخچال طبیعی در سوئیس از دست رفته است. بر طبق اظهارات پژوهشگران، با افزایش نگرانی ها درباب تغییرات اقلیمی، پسرفت توده های یخی سرعت گرفته است.
مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (یک مؤسسه آموزش عالی ائتلافی معتبر) و مؤسسه تحقیقاتی فدرال سوئیس بتازگی یافته هایشان را اعلام نموده اند که حاصل نخستین بازسازی روند ازبین رفتن یخ ها در سوئیس در قرن بیستم است. بر طبق اعلام این مؤسسات این بازسازی تا حدی بر طبق تجزیه وتحلیل تغییرات مکان نگاری (توپوگرافی) یخچال های طبیعی از سال ۱۹۳۱ (۱۳۰۹) انجام شده است.



پژوهشگران تخمین زدند که حجم یخچال های طبیعی طی ۸۵ سال بعدی، تا سال ۲۰۱۶، نصف شده است. از آن به بعد، ۱۲ درصد حجم یخچال های طبیعی، فقط طی شش سال، از بین رفته است.
دَنیل فارینوتی (Daniel Farinotti)، یکی از نویسندگان مقاله ای که در مجله علمی کرایوسفر (The Cryosphere) چاپ شد، گفت: پسرفت توده های یخی سرعت گرفته است. مشاهده این پدیده از نزدیک و تعیین کمیت ابعاد تاریخی آن اهمیت دارد؛ برای اینکه به ما اجازه می دهد بر طبق آن به پاسخ یخچال های طبیعی به تغییرات اقلیمی پی ببریم.
مساحت یخچال های طبیعی سوئیس، حدود نیمی از کل یخچال های طبیعی آلپ در اروپا است.
تیم های پژوهشی، یخچال های طبیعی را تحت مشاهدات بلندمدت قرار دادند. مشاهدات آنها شامل بررسی تصاویر زمینی و هوایی و قله کوه ها بود. ۲۲ هزار عکس از قله ها بررسی گردید که در مدت زمانی بین دو جنگ جهانی گرفته شده بود. پژوهشگران، با بهره گیری از منابع متعدد، توانستند جاهای خالی را پر کنند. طی سال ها، فقط تعداد کمی از یخچال های طبیعی سوئیس بطور منظم بررسی شده بودند.
پژوهشگران از روش هایی استفاده کردند که قدمت آنها به چندین دهه می رسید؛ برای اینکه می خواستند شکل و موقعیت تصاویر زمین را مقایسه کنند. آنها از دوربین ها و ابزارهایی استفاده کردند که اندازه گیری زوایای مناطق خشکی را میسر می کرد. تیم های پژوهشی مکان نگاری سطح یخچال های طبیعی را در لحظات متفاوت با هم مقایسه کردند تا بتوانند تحول حجم یخ ها را محاسبه کنند.


براساس اظهارات پژوهشگران، همه یخچال های طبیعی سوئیس با سرعت یکسان آب نشده اند. ارتفاع، مقدار تکه های یخچال های طبیعی و صاف بودن «پوزه» یخچال، یعنی پایین ترین قسمت آن که آسیپ پذیرترین بخش آن دربرابر ذوب شدن است، همگی بر سرعت پسرفت توده های یخی تأثیر می گذارند.
پژوهشگران همین طور دریافتند که در دو دوره، در دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۸۰، توده یخچال ها رشد پراکنده را تجربه کرده اند؛ اما این روند تحت تأثیر روند گسترده تر کاهش قرار گرفته است.
یافته های پژوهشگران حاوی معانی گسترده ای برای منابع انرژی بلندمدت سوئیس است؛ برای اینکه بر طبق داده های دولتی، نیروی برقی آبی حدودا ۶۰ درصد برق سوئیس را تامین می کند.

1401/06/04
11:04:56
5.0 / 5
243
تگهای خبر: آب , آموزش , اقلیم , انرژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک