مدیركل هواشناسی استان البرز:

خط خشكسالی از پلنگ آباد به سد كرج رسید

خط خشكسالی از پلنگ آباد به سد كرج رسید خرید و فروش حیوان خانگی: مدیركل هواشناسی استان البرز اظهار داشت: سال 90 خط خشكسالی دقیقاً بر روی پلنگ آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد كرج قرار دارد.


منصور رحمانیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با انتقاد از مدیریت نشدن منابع آب اظهار داشت: 93 درصد منابع آب كشور در بخش كشاورزی مصرف می گردد و همین سبب شده چاه هایی كه تا سال 90، 75 متر عمق داشت الان به عمق 300 متری برسند، در چنین وضعیتی سوال اینجاست كه چرا هنوز كشت غرق آبی انجام می گردد و چرا كشاورزی به سمت كشت گلخانه ای نمی رود.
رحمانیان با اشاره به اینكه سه درصد منابع آب كشور در بخش شرب مصرف می شود، تصریح كرد: 38 درصد آب های شرب در شبكه توزیع هدر می رود. سه درصد منابع آب كشور در بخش صنعت مصرف می گردد و یك درصد هم به بخش های متفرقه مربوط است.
مدیركل هواشناسی استان البرز خاطرنشان كرد: سال 90 خط خشكسالی دقیقاً بر روی پلنگ آباد اشتهارد قرار داشت اما امروز این خط بر روی تاج سد كرج قرار دارد. این خشكسالی چند مرحله را طی كرده كه به اینجا رسیده است؛ خشكسالی ابتدا با مرحله خشكسالی هواشناسی آغاز می گردد سپس به مرحله هیدرولوژیك وارد می گردد بعد از آن به مرحله خشكسالی كشاورزی می رسد و بعد خشكسالی تبعات اقتصادی و اجتماعی هم به دنبال دارد.
این مسئول در توضیح این مراحل تصریح كرد: خشكسالی هواشناسی یعنی نرمال بارش در یك سال از نرمال 30 ساله كمتر باشد؛ خشكسالی هیدرولوژیك زمانی است كه دیگر آب در پشت سدها وجود ندارد یا كم است و مجبور به جیره بندی آب می شویم.
وی افزود: در این شرایط آبی برای كشاورزی هم وجود ندارد و زمین‎های كشاورزی لم یزرع می گردد كه به آن خشكسالی كشاورزی گفته می شود؛ این وضعیت خشكسالی اقتصادی را هم به دنبال دارد و بر اثر آن سطح زیر كشت، الگوی كشت، فرآوری محصولات توسط كارخانجات و... دچار اختلال می گردد.
رحمانیان اضافه كرد: در مرحله نهایی كه از آن بعنوان خشكسالی اجتماعی یاد می شود؛ مردم دست به اعتراض می زنند كه در هشتگرد هم شاهد چنین وضعیتی بودیم.
وی با اشاره به اینكه خشكسالی یك پدیده خزنده است و در كوتاه مدت رخ نمی دهد اظهار داشت: وضعیت امروز ما طی 20 سال رخ داده و اگر قرار باشد درست شود 20 سال طول می كشد.
رحمانیان خاطرنشان كرد: ما در طول این سال ها همه چیز را خشك كردیم؛ با وجود كم آبی سطح زیر كشت را افزایش دادیم؛ بدون توجه به توسعه پایدار و توان اقلیمی به ساكن كردن جمعیت در مناطق اطراف پایتخت دست زدیم؛ منطقه 22 تهران یكی از نمونه های این وضعیت است.
این مسئول افزود: تا چند سال پیش خشكسالی ما فقط برپایه بارش بود اما امروز تبخیر و تعرق هم در حال بیچاره كردن ماست، چون سطح زیر كشت را بدون توجه به روش های جدید بالا بردیم؛ هنوز در هوای آزاد به صورت غرق آبی گندم می كاریم؛ هر یك كیلوگرم هندوانه به 400 كیلوگرم آب نیاز دارد و ما بی توجه به این مورد هندوانه می كاریم.
وی تصریح كرد: از سوی دیگر به بازچرخانی آب هم توجهی نكرده ایم و در چنین وضعیتی فاضلاب ارزشمندی كه می توان با تصفیه آن بخش زیادی از آب مورد نیاز برای كشاورزی و صنعت را تامین كرد از دست می رود، با این تفاصیل، پیش بینی می گردد استان البرز امسال در خشكسالی ضعیف و متوسط باقی بماند.



1397/04/19
13:21:54
5.0 / 5
5031
تگهای خبر: آب , بارش , منابع , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک