انتقال آب خزر، رنگ قالب دغدغه های زیست محیطی مازندران

انتقال آب خزر، رنگ قالب دغدغه های زیست محیطی مازندران خرید و فروش حیوان خانگی: دومین همایش روز «میانكاله» در حالی امروز پنجشنبه با حضور معاون رییس جمهوری در تنها ذخیرگاه زیست كره مازندران برگزار گردید كه طرح نگرانی از انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی محور اصلی دغدغه های زیست محیطی شركت كنندگان بود.


به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایرنا، در این همایش كه رییس سازمان محیط زیست كشور به همراه استاندار مازندران، تعدادی از مسئولان استانی و شهرستان های شرق مازندران و همین طور دوستداران محیط زیست و نمایندگان تشكل های مرتبط حضور داشتند، عیسی كلانتری بر خلاف روال معمول و كلیشه ای اعلام نمود كه در این مراسم سخنرانی نمی كند و ترجیح می دهد دردل و دغدغه های دوستداران محیط زیست را بشنوند.
نمایندگان تشكل های زیست محیطی هم با استفاده از این فرصت به طرح دغدغه های خود پرداختند، دغدغه هایی كه انتقال آب دریای خزر به كویر مركزی در صدر آنها قرار داشت.

** سمنان هم از انتقال آب خزر زیان می بیند
مسعود مولانا از اعضای تشكل های زیست محیطی مردم نهاد مازندران در این مراسم با بیان اینكه حالا انتقال آب خزر به سمنان از دغدغه های مهم همه دوستداران محیط زیست است، اظهار داشت: تابحال در هر كجای كشور طرح انتقال آب اجرا شده بی نتیجه بوده و مشكلات بیشتری به بار آورده است.
وی با طرح این پرسش كه چرا باید برای انتقال آب خزر به سمنان كه توجیه ندارد، بودجه اختصاص یابد؟، اضافه كرد: ما معترض انتقال آب خزر به سمنان هستیم و این اعتراض ما مدنی و مسالمت آمیز است.
این دوستدار محیط زیست اظهار داشت: البته با انتقال آب خزر به سمنان به خاطر خود سمنان مخالفیم، چونكه انتقال این آب برای آن منطقه هم مشكلات متعددی به دنبال خواهد داشت.
مولانا اضافه كرد: نجات سمنان از خشكسالی و رفع مشكل كم آبی در گرو صرفه جویی است و تنها با 10 درصد صرفه جویی در بخش آب كشاورزی، سمنان می تواند مشكلات كمبود آب آشامیدنی را حل و فصل كند.
این عضو تشكل های مردم نهاد مازندران با تشریح خواص عناصر چهارگانه آب، خاك، هوا و آتش در زندگی بشر، تصریح كرد: همه زندگی ما با این عناصر ارتباط دارد و باید به توسعه به این عناصر توجه گردد.
وی اظهار داشت: تغییرات اقلیمی در سال های اخیر لمس شده است و خشكی، سیلاب، باران های سیل آسا، نبود برف و باران های بی موقع مشكلات انسان ساختی است كه به دست خود انسان به وجود آمده است و سبب نابودی محیط زیست شده است.
مولانا لطمه های وارد شده به محیط زیست مازندران را بیشتر از ظرفیت آن ارزیابی كرد و توضیح داد: جنگل های هیركانی كه یادگار ژنتیك و موزه جهان در شمال كشور است به خاطر بی توجهی ها و به بهانه توسعه نابود شده است.
وی اضافه كرد: آمارها نشان داده است كه از سه هزار و 600 هكتار جنگل هیركانی حالا تنها حدود یكهزار و 800 هكتار باقی مانده است و بقیه به نام توسعه و اشتغال دود شده است.
او افزود: در 50 تا 60 سال اخیر به نام توسعه در ایران، تنها تخریب و نابودی بخش بزرگی از آب و خاك و جنگل سهم ما بوده است و باید همگان برای حفظ این آب و خاك و جنگل اقدام نماییم.
این فعال زیست محیطی اظهار داشت: امروز نه تنها جنگل های ما نابود شده است، بلكه رودخانه زنده هم نداریم و نابود شده است و باید به داد محیط زیست رسید و اجازه ندهیم با انتقال آب دریای خزر، این داشته شمال كشور هم از بین برود.
وی از طرح تنفس جنگل بعنوان یكی از طرح های خوب حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست یاد كرد و اضافه كرد: متاسفانه اجرای این طرح هم در گیر و دار اعتبارات مانده است و اگر برای آن بودجه اختصاص پیدا كند می توان به نجات جنگل های هیركانی امیدوار بود.

** میانكاله، قربانی دستبرد زدن به سهم آبی خزر
داریوش عبادی، دبیر تشكل های زیست محیطی مازندران هم یكی از عوامل اثرگذار بر وضعیت نامناسب شبه جزیره میانكاله در شرق مازندران را پیشگیری از سهم بری دریای خزر از آب شیرین رودخانه ها دانست و اظهار داشت: وضعیت میانكاله در 30 پارسال بسیار بهتر از زمان فعلی بود و الان وضعیت خوب و مثبتی در میانكاله حاكم نیست و باید برای نجات این پناهگاه حیات وحش و ذخیرگاه زیست كره كوشش كرد.
وی اضافه كرد: قرار بود یك پنجم میانكاله بعنوان منطقه امن معرفی شود كه این اتفاق نیفتاد و مشكلات اجتماعی مانع این كار شد.
این دوستدار محیط زیست بیان داشت: هرساله آتش سوزی های گوناگون در منطقه داریم و این به نفع جنگل های هیركانی نیست و حفاظت منطقه میانكاله و جنگل های هیركانی در گرو نمایش تجهیزات لازم و اختصاص هلی كوپتر برای حفاظت بیشتر است.

** تبدیل مازندران به اكوپارك
دبیر سمن های منابع طبیعی و زیست محیطی مازندران اظهار داشت: مازندران می تواند به یك اكوپارك تبدیل گردد و این ظرفیت در این استان وجود دارد و تنها باید حمایت شود.
عبادی، حضور كنترل نشده گردشگران در میانكاله را از معضلات این منطقه عنوان نمود و اضافه كرد: باید این وضعیت كنترل و از دور تسلسل در منطقه جلوگیری شود و برای نجات میانكاله، تلاش همگانی لازم است.
اجرای موسیقی سنتی، برگزاری نمایشگاههای طبیعت گردی، عرضه مستقیم ماهی دریایی، محصولات دامی منطقه، صنایع دستی و محیط زیست به همراه تور گردشگری همچون برنامه های روز میانكاله بود.
دومین همایش میانكاله را فرمانداری، شهرداری و شورای شهر بهشهر، خلیل شهر و رستمكلا با همكاری اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران برگزار كردند.
اولین همایش روز میانكاله سال 94 برگزار گردید و قرار بود هر ساله روز 27 دی كه روز میانكاله نامگذاری شده تكرار شود ولی در سال های 95 و 96 بنا به عللی این مراسم برگزار نشده بود.
شبه جزیره میانكاله در شرق مازندران و در محدوده جغرافیایی شهرستان بهشهر واقع شده و تالاب میانكاله بخشی از شبه جزیره میانكاله است كه 44 هزار هكتار از مساحت 68 هزار و 800 هكتاری آنرا تشكیل می دهد.
تالاب میانكاله آغازین تالاب بین المللی ثبت شده در لیست تالاب های كنوانسیون رامسر است.
این منطقه به خاطر میزبانی از صدها گونه پرنده مهاجر زمستان گذران و بهار گذران در مقایسه با 10 ذخیرگاه زیست كره دیگر ایران دارای اهمیت ویژه و شاخص است.
جمعیت پرندگان این منطقه شامل بومی و مهاجر از بیشتر از یك میلیون و 200 هزار قطعه در سال 84 به حدود یك سوم در سال های اخیر كاهش یافته است.
تغییرات اقلیمی در كنار احداث آب بند و استخر پرورش ماهی بر روی رودخانه های منتهی به تالاب، آتش سوزی های زنجیره ای و تجاوز به حریم پناهگاه توسط كشاورزان و دامداران به همراه ورود و خروج سیل آسا و بی برنامه گردشگران باعث شده است تا توان اكولوژیك این منطقه بشدت فرسوده شود به گونه ای كه در یك دهه گذشته دستكم 10 هكتار از مساحت تالاب میانكاله خشك شده است.
7332/1654


1397/10/27
22:23:07
5.0 / 5
5000
تگهای خبر: آب , آتش , اداره كل حفاظت محیط زیست , اقلیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک