وضعیت آب در كشور بحرانی است

وضعیت آب در كشور بحرانی است به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی مراسم اعطای جایزه دکتر تقی ابتکار برگزار و جوایز برندگان این دوره به تلاشگران عرصه محیط زیست اعطا شد. رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم با اشاره به اینکه ˮوضعیت شاخص و دسترسی عموم جامعه به آب شرب در کشور، مناسب استˮ، اظهار داشت: در سایر حوزه های آب گرفتار بحران هستیم، چونکه با کاهش نسبتا قابل ملاحظه ای در میزان منابع آب تجدیدشونده کشور طی ۵۰ سال قبل روبه رو شده ایم.



به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، سیدمحمد مجابی در این مراسم که امروز (20 اسفند) با حضور تعدادی از فعالان و پژوهشگران محیط زیست و تعدادی از مسؤلان برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه حالا وضعیت محیط زیست جهان با مشکل همراه می باشد و این مسئله تنها در ارتباط با کشور ما نیست، اظهار داشت: یکی از گام های موثری که در زمینه اصلاح اتفاق افتاد، ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری بود.

وی اضافه کرد: حدود شش سال از ابلاغ این سیاست ها می گذرد و میزان قوانینی که در حوزه خاص محیط زیست تصویب گردید، معادل قوانین مادر محیط زیست از قبل از سیاست ها تابحال بود یعنی؛ بعد از ابلاغ سیاست ها قانون هوای پاک، قانون حفظ و احیای تالاب ها، قانون تنوع ژنتیک، قانون حفاظت از خاک، قانون اصلاح مالیات بر ارزش افزوده با فصل محیط زیست و همینطور قانون پشتیبانی از محیط بانان و جنگلبانان هم به به آنچه که در قوانین مادر در حوزه خاص محیط زیست داشتیم که عبارت بود از قانون حفظ و بهسازی محیط زیست، قانون شکار و صید و نحوه پیشگیری از آلودگی هوا افزوده شد. با این وجود در حوزه های عام نتوانستیم به این میزان موفقیت دست پیدا نماییم.

رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یکی از بحرانی ترین مسائل کشور آب است اما هنوز با گذشت بیشتر از ۳۰ سال قانون توزیع عادلانه آب مبنای قانونی کشور است. همینطور در ارتباط با مباحث در ارتباط با شیلات یا در ارتباط با جنگل ها، مراتع و حفظ امور اراضی به همین صورت است.

مجابی ضمن اشاره به اینکه شاخصهای وضعیت هوا را میتوان به دو بخش تأثیر گازهای گلخانه ای بر گرمایش کره زمین و شاخص آلودگی هوا تقسیم کرد، اظهار داشت: متاسفانه به لحاظ تولید گازهای گلخانه ای جایگاه مناسبی در جهان نداریم و جزو ۱۰ کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانه ای هستیم. این در حالیست که میزان تولید این آلاینده ها در ایران برابر با کشور کره جنوبی است اما تولید ناخالص داخلی کره جنوبی سه تا چهار برابر ایران است.

وی خاطرنشان کرد: اگر روند مصرف انرژی را به همین صورت در ایران ادامه دهیم یقینا کمتر از ۵ سال دیگر مجبور به واردات انرژی خواهیم شد و این مورد برای کشور ایران بسیار عجیب خواهد بود. با این وجود بعد از ابلاغ سیاست های محیط زیستی، برپایه آمار از سال ۹۲ تا سال ۹۶ در حوزه شاخص آلاینده اکسیدهای گوگرد به سمت بهبود حرکت کرده ایم اما شیب حدودا یکسانی را از آن زمان تابحال تجربه کرده ایم که بیشتر به علت سیاست های تحریم ضد کشور نتوانسته ایم اصلاحات را به شکل مطلوبی پیش ببریم.

رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان اینکه وضعیت کشور در حوزه آب بحرانی است، اظهار داشت: با وجود اینکه در چند شهر بحران آب شرب وجود دارد اما به صورت کلی وضعیت شاخص آب شرب کشور خوب است و درسترسی عموم جامعه به آب شرب در سطح مناسبی قرار دارد اما دسترسی به فاضلاب و پساب های تصفیه شده، وضعیت برداشت و مصرف آب های تجدیدشونده و فرونشست زمین به علت برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی وضعیت نامناسبی دارند.

به گفته مجابی، وضعیت کشور در حوزه آب بحرانی است چونکه بنابر برآوردهای ۵۰ ساله و با عنایت به خشکسالی هایی که در کشور صورت گرفت از ۱۲۷ میلیارد متر مکعب میزان منابع آب تجدیدشونده در گذشته به کمتر از ۹۰ میلیارد متر مکعب رسیده ایم ازاین رو لازم است به تصفیه فاضلاب و پساب ها و پرداخت حق ابه طبیعت توجه کافی شود.

رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به اینکه سه برابر میانگین جهان در کشور فرسایش خاک داریم، اظهار نمود: آنچه که اهمیت دارد این است که ما توانسته ایم طی ۱۰ سال قبل با انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری سرعت فرسایش خاک را کاهش دهیم و به سمت بهبود حرکت نماییم. این نشان داده است اگر اعتبار مناسب در این عرصه و برای جلب مشارکت مردم تخصیص داده شود با وجود اینکه از میانگین جهانی فاصله بسیاری داریم اما امکان بهبود شرایط وجود خواهد داشت.

مجابی ضمن انتقاد از عملکرد در حوزه مدیریت پسماند، خاطرنشان کرد: برپایه قانون مدیریت پسماند باید در سال ۹۰ پسماند تمام کلانشهرهای کشور تفکیک می شد در صورتی که حالا در حال ورود به سال ۱۴۰۰ هستیم اما تفکیک پسماند هنوز صورت نگرفته است.

وی در ادامه ضمن اشاره به غنای تنوع زیستی کشور، اظهار نمود: در حوزه مهره داران توانمندی های بسیار بالا و حدود ۲۰۰ گونه پستاندار در کشور داریم اما حدود ۲۰ درصد از جانوران و ۲۵ درصد از گیاهان کشور در معرض خطر هستند و لازم است فورا در زمینه حفاظت و احیای آنها اقدامات جدی صورت گیرد.
اعلام برندگان شانزدهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار
در ادامه این برنامه بیانیه هیات داوران جایزه دکتر تقی ابتکار ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ قرائت شد و متن این بیانیه به شرح زیر بود:

"برنامه ریزی برای اعطای جایزه دکتر تقی ابتکار به پژوهشگران و تلاشگران عرصه حفاظت از محیط زیست کشور توسط خانواده آن زنده یاد از سال ۱۳۸۰ و بعد از درگذشت و فقدان وی شروع شد. این جایزه تا سال ۱۳۸۴ توسط فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران که مرحوم دکتر تقی ابتکار عضو پیوسته آن بودند به انجام رسید. "

در ادامه این بیانیه آمده است که "س پس با تاسیس مرکز صلح و محیط زیست بعنوان نهادی غیردولتی، از سال ۱۳۸۴ برگزاری این مراسم جزو فعالیتهای مرکز قرار گرفته و تابحال سیزده دوره اعطای جایزه دکتر تقی ابتکار صورت پذیرفته است. فراخوان چهاردهمین دوره برای سال ۱۳۹۹ طی آذرماه گذشته در روزنامه کثیرالانتشار اطلاعات منتشر و از راه دانشکده های محیط زیست در کشور و شبکه های اجتماعی هم اطلاع رسانی شد. "

همچنین در این بیانیه اشاره شد که "بیانیه هیات داوران متشکل از متخصصان و بعضی از اعضای هیات مدیره مرکز صلح و محیط زیست در اوایل اسفند ماه طی جلساتی پرونده های رسیده متشکل از اساتید و جوانان دانشگاهی، فعالان فرهنگی و تشکل های محیط زیستی و مبتکران، صنعتگران و تلاشگران این عرصه را برپایه شاخصهای مندرج در فراخوان و اهداف معین شده برای این جایزه مورد بررسی قرار دادند.

با تشکر از همه عزیزانی که به فراخوان مرکز صلح و محیط زیست پاسخ مثبت داده و با آرزوی سربلندی و موفقیت بیشتر از پیش برای آنها، برگزیدگان شانزدهمین دوره این جایزه به شرح زیر اعلام می شود:

هیات داوران به اتفاق آرا جایزه پژوهشگر پیشکسوت را به پروفسور علی یخکشی- پدر محیط زیست ایران و یکی از ۳۰ شخصیت برتر محیط زیست کشور، عضو هیئت علمی دانشگاه گوتینگن آلمان و نماینده کشورهای آسیایی و عضو هیئت مدیره جامعه جهانی محققان جنگل و محیط زیست به خاطر مدیریت بیشتر از ۱۰ پروژه ملی و بین المللی در زمینه محیط زیست، تالیف ۲۲ جلد کتاب در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست ایران به چند زبان مختلف، تالیف بیشتر از ۹۰ مقاله علمی و پژوهشی و کاشت ۶۰ هکتار جنگل تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا جایزه پژوهشگر جوان را به جناب آقای دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی - دانشیار گروه اکولوژی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی به خاطر ۱۵ سال تدریس، پژوهش و مشاوره در حوزه محیط زیست و تالیف ۵ کتاب، ترجمه ۳۰ کتاب و نگارش بیشتر از ۲۰۰ مقاله علمی و پژوهشی و کنگره های ملی و بین المللی تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا جایزه پژوهشگر جوان را به جناب آقای مهرداد فرهادیان اصفهانی - دانشیار گروه منهدسی شیمی دانشگاه اصفهان به خاطر ثبت ۳ اختراع منجربه تولید محصولات دانش بنیان زیست محیطی، بیشتر از ۷۰ مقاله در همایش های ملی و بین المللی با موضوعات زیست محیطی، بنیان گذار و رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای جایزه تلاشگر بخش تشکل های مردم نهاد را به خاطر حفاظت و پاسداری و احیای جنگل های زاگرس درپی آتش سوزی ها و تخریب های بی امان زاگرس و سردشت به موسسه بلوط بانان پا به رکاب اهدا می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای جایزه تلاشگر بخش تشکل های مردم نهاد را به خاطر تلاش در زمینه آموزش، کاشت، صیانت، تسهیلگری، مطالبه گری و اطفای حریق به تشکل زیست محیطی نهضت سبز زاگرس تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای جایزه خبرنگار برتر را به خبرنگار فعال در حوزه محیط زیست به خاطر تلاش در انعکاس خبر و گزارش های زیست محیطی به سرکار خانم زینب شریفی تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای جایزه تلاشگر جوان را به خاطر آموزش بیشتر از ۱۰ هزار نفر از شهروندان رودسری و کاهش ۴ درصدی سرانه تولید زباله شهر رودسر با پویش «شهر پاک من رودسر» به جناب آقای صادق پناهی تقدیم می کند.

لوح تقدیر هیات داوران:

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای لوح تقدیر تلاشگر منتخب را به خاطر ارتقا دانش زیست محیطی مردم و کوشش برای پیشگیری از آلودگی یا تخریب زیست محیطی به سرکار خانم الهام فریدونی تقدیم می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای لوح تقدیر تلاشگر جوان را به سرکار خانم نازنین فرهادیان به خاطر ابداعات و اختراعات و طرح هایی که در جهت پیشگیری از آلودگی یا تخریب زیست محیطی انجام داده اند، تقدیم می شود.

هیات داوران به اتفاق آرا اعطای لوح تقدیر تلاشگر جوان را به سرکار خانم مهری محمودخانی به خاطر فعالیتهای موثر در مشارکت در اشاعه و ترویج فرهنگ محیط زیست اعطا می کند.

هیات داوران به اتفاق آرا لوح تقدیر دانش آموزی را به کیمیا زارعی به خاطر برگزاری نمایشگاه در جهت اشاعه فرهنگ زیست محیطی در شبکه شاد تقدیم می کند.





منبع:

1399/12/22
13:08:58
0.0 / 5
923
تگهای خبر: آب , آتش , آلودگی , آموزش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک