مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست:

هیچ قسمتی از درآمد فروش آب به محیط زیست اختصاص نمی یابد

هیچ قسمتی از درآمد فروش آب به محیط زیست اختصاص نمی یابد به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: درآمد حاصل از فروش آب بطور کامل مورد مصرف وزارت نیرو قرار می گیرد و هیچ قسمتی از آن برای پایش کیفی به سازمان حفاظت محیط زیست اختصاص نمی یابد.


به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا هلنا کعبی اظهار نمود: ما در دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست به استناد برخی از قوانین موظفیم فرآیندهای پایشی را در مورد منابع زیستی کشور بطور مستقل و یا با همکاری سایر دستگاهها انجام دهیم.

وی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون توزیع عادلانه آب، قانون صیانت از خاک، قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابهای کشور و بخشنامه های مربوطه را همچون این قوانین عنوان نمود و اضافه کرد: در زمینه آب بعنوان یکی از مهم ترین منابع زیستی، دو موضوع پایش کمّی و کیفی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که پایش کمّی آن بطور کلی برعهده وزارت نیرو است، حال آن که پایش کیفی منابع آب سطحی شامل رودخانه ها، تالاب ها و... همین طور آب های زیرزمینی و به سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: درآمد حاصل از فروش آب بطور کامل مورد مصرف وزارت نیرو قرار می گیرد و هیچ قسمتی از آن برای پایش کیفی به سازمان حفاظت محیط زیست اختصاص نمی یابد.

کعبی در ادامه اظهار داشت: تعهد سازمان این است که اطلاعات کیفیت آب را برداشت و بر طبق این اطلاعات، برای منابع آبی کشور سیاست گذاری کند. در این قوانین یک سری وظایف بصورت مشترک به عهده تعدادی وزارتخانه گذاشته شده و تعیین تکلیف نشده است که چه کسی، انجام چه کاری را بر عهده دارد و همین مورد سبب شده باوجود کوتاهی دیگر وزارتخانه ها در همکاری بمنظور انجام وظایف محوله، به علت مسئولیت سازمان در امر سیاستگذاری، این دفتر به همراه بخش پایش ۳۱ استان کشور ناچار به انجام پایش های ادواری شود و متاسفانه بابت این مساله اعتباری نیز به این سازمان داده نشده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون هیچ ارتباطی بین آزمایشگاه های کیفیت آب دستگاههای مختلف کشور وجود ندارد که بتوانند اطلاعات خودرا تبادل کنند. از بیت المال مردم پولی هزینه می شود و هر یک کاری را انجام می دهند که گاهی کاملا با هم موازی است اما بازخورد لازم این زحمات در هیچ قسمتی از کشور دیده نمی گردد.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم که یا دولت کل اعتبار پایش کیفیت آب کشور را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست بگذارد و نتایج از طرف سازمان تهیه و در اختیار همه ذینفعان قرار گیرد یا اینکه این مسئولیت بر عهده وزارت نیرو باشد که نتایج آزمایشگاهی را تولید و در اختیار دیگران بگذارد. راه سومی هم وجود دارد که به استناد بخشنامه پیشگیری از آلودگی آب، جلسات لازم تشکیل شده و هر وزارت خانه ای قسمتی از پایش را با عنایت به وظایف قانونی خود به عهده گرفته و انجام دهد و کلیه نتایج در بانک اطلاعاتی جمع آوری شود و حسب نیاز در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

کعبی در عین حال تصریح کرد: به جهت اینکه این اتفاق بیفتد می بایست پروتکلی تعریف شود که با چه دستورالعمل ها و فرآیندهایی، چه نوع پارامترهایی و در چه دوره های زمانی تولید شود و به چه صورت در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به ناکافی بودن اعتبارات بخش پایش در سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: از ۱۷ میلیارد تومان اعتباری که برای پایش زیست محیطی امسال پیش بینی شده است، ما مبلغ ۱۰ میلیارد تومان را برای منابع زیستی آب و خاک و پایش صنایع آلاینده کشور در ۳۱ استان کشور برای پایش حدود ۱۱۰۰ ایستگاه رودخانه و ۱۵۰۰ واحد صنعتی بصورت فصلی در نظر گرفتیم.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: این رقم برای ۳۱ استان کشور با بیش از ۱۰۰۰ رودخانه و نیز تعداد متنابهی دشت ها و ایستگاه های آب زیرزمینی گسترده، خیلی ناچیز است. پس الزاما اگر دولت نتواند هزینه های پایش منابع زیستی تامین کند باید درصدی از پول فروش آب وزارت نیرو به امر پایش کیفی اختصاص پیدا کند.

وی تصریح کرد: البته با عنایت به دلیلهای ایجاد آلودگی در منابع آب و خاک کشور که مربوط به فعالیتهای صنعتی، معدنی و خدماتی است، می توان قسمتی از اعتبارات مورد نیاز پایش منابع زیستی کشور را از اعتبارات حاصل ازعوارض آلودگی پیش بینی نمود. از آنجائیکه هزینه های بهبود کیفیت منابع آلوده شده خیلی بیشتر از هزینه های حفظ وضع موجود منابع است، توزیع کنندگان اعتبارات کشور باید حتما موضوع پایش و شناسایی وضع موجود منابع زیستی کشور را با هدف حفظ وضعیت موجود در تقسیم منابع مالی کشور لحاظ کنند.

کعبی در بخش دیگری از اظهاراتش اظهار داشت: در زمینه خاک نیز پروسه بسیار جدید است و بعد از تصویب قانون صیانت از خاک، بتازگی قسمتی از بخشنامه اجرائی آن تدوین شده است. در این عرصه قسمتی از ماموریت ها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و لازم است که موازی کاری ها حذف شود و فرآیندهای لازم پایشی و مدیریتی به درستی صورت گیرد.

وی متذکر شد: ما در سازمان حفاظت محیط زیست این آمادگی را داریم که سامانه جامع خودرا در زمینه های مختلف خاک، آب سطحی و آب زیرزمینی را بعنوان نرم افزار جامع برای ثبت داده های تهیه شده قرار دهیم. اگر هم وزارتخانه های دیگر سامانه ای در این حوزه دارند، آمادگی را داریم که بصورت وب سرویسی اطلاعاتمان را مبادله نماییم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست کعبی در آخر تصریح کرد: تبادل اطلاعات بین دستگاههای مختلف با رعایت دستورالعمل های استاندارد جهانی بمنظور تولید نتایج آزمایشگاهی موجب می شود تا ضمن مدیریت ویژه در منابع و صرفه جویی در اعتبارات و هزینه های دولت، در زمینه پایش منابع آب و خاک کشور تحول عظیمی اتفاق بیفتد و همزمان با امکان بهره برداری از اطلاعات بسیار مناسب، امکان سیاست گذاری های علمی و منطقی در زمینه منابع آب کشور فراهم گردد.





منبع:

1400/12/10
14:50:52
5.0 / 5
375
تگهای خبر: آب , آلودگی , ثبت , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک