سازمان محیط زیست ابلاغ كرد:
تسریع در ارسال نمونه های تلف شده و مكشوفه جانوران
خرید و فروش حیوان خانگی: تهران - حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در بخشنامه ای به تمامی ادارات كل محیط زیست استان ها خواهان ارسال نمونه های تلف شده و مكشوفه جانوران در اسرع وقت به دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیكی سازمان حفاظت محیط زیست شد.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در این بخش نامه آمده است: به باعث این بخشنامه تمامی ادارات كل محیط زیست استان ها مكلف هستند نمونه های تلف شده و مكشوفه جانوران را در اسرع وقت به دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیكی ارسال نمایند.
در این خصوص رعایت موارد ذیل ضروری است:
نمونه های بانك ژن طبق دستورالعملی كه قبل از این طی نامه شماره 24392/94 مورخ 3/10/94 به ادارات كل ابلاغ گردیده (اصول نمونه برداری از حیات وحش) با رعایت استانداردهای لازم و ذكر مشخصات، تهیه و ضمن ارسال تعدادی از نمونه ها به بانك ژن پارالل استان مربوطه، تعدادی هم به ستاد ارسال شود.
در خصوص گونه های جانوری در معرض تهدید، ضروری می باشد بلافاصله پس از تلف شدن جانور (كمتر از 24 ساعت) اندام تناسلی آن در فریزر 80- درجه سانتیگراد، یا تانك ازت و یا محلول نرمال سالین انتقال یافته و تحت همان شرایط به بانك ژن سازمان ارسال شود، در صورت عدم انجام اقدامات فوق در مدت زمان مذكور، نمونه غیر قابل استفاده خواهد بود.
گاهی اوقات مشاهده شده بخش هایی از نمونه ( سر، پوست و....) جدا و به بعضی از مراكز ارسال می گردد از این رو تاكید می گردد نمونه لاشه به صورت كامل به منظور تهیه اسكلت و تاكسیدرمی نمونه ارسال شود.
بدیهی است این بخشنامه شامل نمونه هایی كه دارای علائم بیماری های واگیر هستند (نظیر آنفولانزای فوق حاد پرندگان، شاربن و... ) نیست.
* تشكیل دو كمیته مشترك آموزشی و پژوهشی در حوزه محیط زیست طبیعی
در جلسه مشترك معاونت های طبیعی و آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست دو كمیته مشترك آموزشی و پژوهشی در حوزه محیط زیست طبیعی برای پیگیری و پیشبرد اهداف این حوزه تشكیل شد.
در این جلسه كه با حضور حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی و اسكندر امیدنیا، معاون آموزش و پژوهش و جمعی از مدیران كل و مشاوران این دو معاونت تشكیل شد، موضوعات مختلفی در جهت اجرای فعالیت های مشترك و پیشبرد اهداف سازمان عنوان شد.
ظهرابی با اشاره به ارتباط نزدیك برخی فعالیت های این دو معاونت اظهار داشت: خیلی از فعالیت های مهم حفاظت از محیط زیست طبیعی كشور برپایه پژوهش های علمی و آموزش های عمومی به جامعه انجام می گیرد و این یكی از مهمترین تشابهات فعالیت این دو معاونت است.
وی با تاكید بر نقش و جایگاه آموزش و تنویر افكار عمومی خاطرنشان كرد: همكاری دو معاونت در اجرای فعالیت های مشترك پژوهشی و آموزشی، استفاده از مشاركت های مردمی بخصوص ذینفعان محلی و جلب مشاركت مردمی در زمینه حفظ و احیای زیستگاه های طبیعی و حفاظت از تنوع زیستی ضروری می باشد و باید برای نیل به این اهداف، هر دو معاونت اجرای پژوهش های اولویت دار در حوزه فعالیت معاونت محیط طبیعی را با جدیت دنبال كنند.
امیدی نیا هم در این جلسه با استقبال از دعوت معاونت محیط طبیعی به همكاری های بیشتر درون سازمانی، بر تداوم همكاری های مشترك و استفاده از پتانسیل های موجود در دو معاونت را مورد تاكید قرار داد.
وی اظهار داشت: اجرای طرح های كلان كه راهگشای مشكلات محیط زیست كشور باشند، همواره باید در اولویت پژوهش و اجرا باشند. تشكیل اتاق های فكر مشترك، نگاه آموزشی به امر پژوهش، توجه استارت آپ ها و تولید شبكه ای از همكاری ستاد سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات كل استان ها می تواند خیلی از مشكلات فرا رو را رفع كند.
علمی 9014**2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب