از بیماری فلج اطفال چه می دانیم؟

از بیماری فلج اطفال چه می دانیم؟ خرید و فروش حیوان خانگی: پولیومیلیت یا بیماری فلج اطفال یک بیماری عفونی ناشی از پولیو ویروس می باشد که اغلب موارد به دنبال ایجاد فلج شل ناگهانی، شناخته می شود.


به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، ویروس پولیو در دستگاه گوارش با انتشار به غدد لنفاوی ناحیه ای و در تعداد کمی از بیماران به سیستم عصبی اتفاق می افتد. بیشتر از ۹۰درصد موارد عفونت بدون علامت بوده یا علایم خفیف دارد و کمتر از یک درصد موارد بیماری علایم فلجی را نشان می دهند. ۵ تا ۱۰ درصد موارد فلجی، به علت درگیری عضلات تنفسی فوت می شوند. این بیماری در هر سنی امکان دارد ظاهر شود؛ ولی بیشتر کودکان و بخصوص گروه سنی زیر ۵ سال را درگیر می کند.

انتقال این بیماری از راه تماس مستقیم (ترشحات تنفسی و مدفوع) است و بعد از طی دوره کمون (به طور متوسط ۱۴-۷ روز )، علائمی همچون تب، سردرد، خستگی، استفراغ و یبوست ظاهر می شود. در صورت تبدیل به فاز شدید بیماری، درد شدید عضلانی، سفتی گردن با یا بدون فلج شل به آن اضافه می شود. عواملی نظیر نقص ایمنی، حاملگی، تزریقات داخل عضلانی، لوزه برداری، فعالیت عضلانی شدید و تروما در فازپرودرومال بیماری می تواند در مبتلا شدن به فرم فلجی موثر باشد. تا زمانی که ویروس دفع می شود احتمال سرایت بیماری وجود دارد. بیماری تا ۴ الی ۸ هفته قابلیت انتقال دارد ولی حداکثر انتقال عفونت، بلافاصله پیش از فلج تا یک تا دو هفته بعد از آن است.

از سال ۱۹۸۸ میلادی در مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت ریشه کنی بیماری فلج اطفال مصوب شد و کلیه کشورها متعهد شدند با تقویت پوشش واکسیناسیون جاری کودکان، عملیات واکسیناسیون تکمیلی و تقویت و استانداردسازی نظام مراقبت فلج شل حاد در جهت دستیابی به هدف ریشه کنی اقدام نمایند. برای اعلام موفقیت در ریشه کنی فلج اطفال باید ۳ سال از آخرین زمانی که ویروس وحشی فلج اطفال در جهان گزارش شده بگذرد و با وجود فعالیت نظام مراقبت مناسب در سطح تمامی کشورها، هیچ مورد جدیدی از بیماری شناسایی نشود.
در ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۷۳ برنامه ملی ایمن سازی فلج اطفال با واکسیناسیون ۹ میلیون کودک زیر ۵ سال انجام شد. پس از پاک شدن کشور از بیماری، الان به علت مجاورت با ۲ کشور بومی بیماری، سالیانه عملیات ایمن سازی تکمیلی در مناطق پرخطر در ۲ نوبت به فاصله یک ماه انجام می شود.
کشورها از نظر بیماری فلج اطفال به ۳ دسته می شوند اول کشورهایی که بیماری هنوز در آنها بومی است که در سال ۲۰۲۰ فقط ۲کشور افغانستان و پاکستان در این دسته قرار دارند. دوم کشورهایی که توانسته اند گردش ویروس وحشی فلج اطفال را قطع کنند و سوم کشورهایی که باوجود موفقیت اولیه، باردیگر بیماری به کشورشان برگشته است.
نظام مراقبت فلج شل حاد در واقع یک نظام مراقبت سندرمیک به حساب می آید و به دنبال کشف موارد احتمالی بیماری فلج اطفال است؛ بنابراین همه کشورها باید بتوانند حداقل شاخصهای تعیین شده برای شناسایی و گزارش موارد فلج شل حاد را تأمین کنند. از آنجایی که علل مختلفی برای بروز تابلوی بالینی فلج شل حاد به غیر از پولیومیلیت وجود دارد، بنابراین در صورتیکه هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور وجود نداشته باشد باید حداقل ۲ مورد فلج شل حاد به ازای هر صد هزار نفر جمعیت زیر ۱۵ سال در هر سال شناسایی و گزارش شود. به این لحاظ افزایش میزان کشف موارد فلج شل حاد امری مطلوب تلقی شده و حاکی از تلاش وافر این نظام جهت کشف هر نوع موارد احتمالی بیماری فلج اطفال از بین تمام موارد گزارش شده فلج شل حاد است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، به عبارت دیگر افزایش میزان کشف، نسبتی با افزایش بار بیماری فلج اطفال در جامعه ندارد و میزان بروز بیماری فلج اطفال در کشور صفر است. از سال ۱۳۷۹ تابحال موردی از بیماری دیده نشده و کشور در مرحله عاری از پولیو قرار دارد. تعداد کل موارد فلج شل حاد غیر پولیویی گزارش شده در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۰۷۰ مورد (میزان بروز ۵.۲ در صد هزار نفر جمعیت زیر ۱۵ سال کشور) بوده است.



1400/04/30
22:53:56
5.0 / 5
580
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
خرید و فروش حیوان خانگی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک

پت فایند، دنیای حیوانات خانگی، در یک نگاه. خرید و فروش حیوان خانگی و لوازمش: بهترین انتخاب برای شما و حیوانتون!