عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع:

تاثیر انقراض گونه های حیات وحش بر نابودی جنگل ها

تاثیر انقراض گونه های حیات وحش بر نابودی جنگل ها به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور با اشاره به تخریب بخش بزرگی از جنگل های هیركانی و زاگرس اظهار داشت: انقراض برخی گونه های حیات وحش مانند ببر هیركانی و شیر یال كوتاه سبب نابودی بخش زیادی از جنگل های ایران شده است.


به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایرنا، محمد درویش روز پنجشنبه در دوره آموزشی مدیریت محیط زیست فرهنگیان در گچساران اضافه كرد: نابودی بخش عمده ای از جنگل های هیركانی در استان های گیلان، مازندران و گلستان ارتباط مستقیمی با انقراض ببر هیركانی دارد.
وی بیان كرد: آخرین ببر هیركانی در اواخر دهه 1330 از بین رفت كه بعد از آن مساحت های جنگل ها هیركانی از 3.6 دهم میلیون هكتار به 1.6 میلیون هكتار در طول 6 دهه كاهش یافته است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور خاطرنشان كرد: جنگل های هیركانی تنها یادگار دوره پیش از یخبندان در جهان است.
وی اظهار داشت: عمق تالاب انزلی كه یكی از مشهورترین تالاب های كشور است از 14 به كمتر از یك متر كاهش یافته است.
درویش تصریح كرد: حفظ منابع آب و خاك بعنوان اركان اصلی كشاورزی، صنعت گردشگری، هوای پاك و نهایت زندگی سالم نیازمند حفاظت از جنگل هاست.
وی ادامه داد: 18 میلیون اصله درخت بلوط منطقه زاگرس در سه دهه اخیر نابود شد كه ارتباط مستقیمی با انقراض گونه پرارزش شیر یال كوتاه در این مناطق داشته است.
درویش اظهار داشت: تا زمانی كه این گونه های جانوری پرارزش در جنگل های كشور حضور داشتند متخلفان نمی توانستند برای چوب بری ورود كنند.
وی به وجود پدیده ریزگردها در 25 استان كشور اشاره نمود و اضافه كرد: مرگ جنگل ها می تواند به بحران زیست محیطی منجر شود.
درویش مدارس طبیعت را راهكاری برای صیانت از محیط زیست دانست.
وی اظهار داشت: در این مدارس كسی به صورت مستقیم به سؤال كودكان پاسخ نمی دهد بلكه شرایطی فراهم می گردد تا كودكان پاسخ سؤالات خویش را دریافت كنند.
درویش از معلمان خواست تا برای كودكان زیر 12 سال از بحران های زیست محیطی سخن نگویند.
وی اظهار داشت: راهكار جلب مشاركت دانش آموزان در حفظ محیط زیست معرفی زیبایی های طبیعت در كشورمان است تا نسل نوپا عاشق مهربانی با طبیعت شوند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها، مراتع و تحقیقات بیابان كشور با اشاره به وضعیت هوای استان خوزستان اظهار داشت: این منطقه زرخیز كشورمان با وجودی كه جان هزاران انسان در دوران دفاع مقدس برای حفظ آن از دست رفته و یكی از قطب های مهم اقتصاد كشورمان است اما خیلی از مردم درخواست مهاجرت از این استان را دارند كه باید این امر درسی شود تا اشتباهات گذشته درباره محیط زیست را تكرار نكنیم.
وی بر حفظ یوزپلنگ آسیایی برای ادامه حیات جنگل ها و مراتع تاكید كرد و اضافه كرد: در این زمینه هرقدر سرمایه گذاری شود ضرر نكرده ایم.
درویش چرای بی رویه دام در مراتع، قاچاق چوب، رهاسازی زباله ها در جنگل ها، استفاده از خودروهای تك سرنشین و تولید بی رویه زباله را از چالش های جدی زیست محیطی كشور ذكر كرد.
وی از رسانه های ارتباط جمعی خواست جهت استفاده از كیسه های پارچه ای و كاهش استفاده از دستمال كاغذی فرهنگ سازی كنند.
درویش اظهار داشت: برای بازگشت یك كیسه نایلونی به چرخه طبیعت 200 سال فرصت نیاز است.
وی به امكان تبدیل زباله های تر به كمپوست اشاره نمود و اضافه كرد: جداسازی زباله ها از مبدأ لزوم دیگری است كه نیازمند توجه جدی است.
همایش بزرگ مدیریت محیط زیست با حضور تعداد زیادی از فرهنگیان در سالن آزادی شركت بهره برداری نفت و گاز گچساران برگزار گردید.
شهرستان 124 هزار نفری گچساران در جنوب غربی كهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
كهگیلویه و بویراحمد یك میلیون و 722 هزار و 800 هكتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد كه از این میزان 999 هزار و 100 هكتار جنگل و 723 هزار و 700 هكتار مرتع است.


 

1396/12/25
18:05:53
5.0 / 5
5577
تگهای خبر: انقراض , جنگل , دام , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک