علت آبگرفتگی های مداوم شهرهای جنوبی ایران
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی طی سالهای اخیر بسیار شاهد بوده ایم كه بعد از بارش باران حتی بارش های اندك در بعضی از استان های ایران ازجمله استان خوزستان و بخصوص شهر اهواز سیلاب شهری و آبگرفتگی معابر رخ داده است. مدیركل دفتر كنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها اظهار داشت: این اتفاق رخ می دهد چون شهرهای ما به صورت شهرهایی عایق و نفوذناپذیر ساخته شده اند.
ابوالقاسم حسین پور در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به جاری شدن روان آب در بعضی مناطق جنوبی کشور اظهار نمود: میزان بارش باران در بعضی نقاط بسیار زیاد گزارش شده است. برای مثال در ماهشهر طی ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۶۰ میلیمتر بارش رخ داد اما خوشبختانه با این وجود در سطح حوضه های آبخیز سیلاب مخربی نداشتیم. آنچه که در شهرهای مختلف جنوب ایران رخ داد آبگرفتگی شهری بود که در رابطه با اشکالاتی در شهرسازی و سیستم زهکشی شهری است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه سامانه های زهکشی در بعضی نقاط کشور همچون شهرهای جنوبی توان جذب بارش ها و هدایت آنها از سطح شهر را ندارند، خاطرنشان کرد: عوامل گوناگونی در این امر دخیل هستند که ازجمله آنها می توان به دخل و تصرف در رود دره ها، کانال های زهکشی و بی توجهی به شیب شهر اشاره نمود. از طرفی شهرهای ما به صورت شهرهایی عایق و نفوذناپذیر بوجود آمده اند این درحالیست که لزوم شهرسازی با مدلهای غیرعایق و نفوذپذیر روزبه روز بیشتر می شود.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: برای مثال سنگ فرش کردن پیاده روها، موزاییک کردن حیاط خانه ها و برخی اماکن شهری و استفاده از آسفالت های نفوذناپذیر در سطح خیابان ها ازجمله مواردی هستند که شهرها را تبدیل به شهرهای عایق می کنند و سبب می شوند که عرصه های تجمع و نفوذ سیلاب در محیط های شهری از بین روند.
به گفته حسین پور درحال حاضر ما با گسترش بیش از اندازه سطوح عایق شهری مواجه هستیم و اگر می خواهیم که روان آب ها خسارات کمتری به دنبال داشته باشند باید این روند را اصلاح نماییم. اگر بارش ها بتوانند جذب زمین شوند، رطوبت خاک حفظ می شود و فضای سبز شهری هم می تواند از آن آب تغذیه کند.
وی ضمن اشاره به اینکه متاسفانه ما بیشتر از آنکه به فکر استفاده از ظرفیت بارش ها باشیم به دنبال دفع آنها از سطح شهرها هستیم و هزینه های زیادی هم برای این کار صرف می نماییم، اظهار داشت: به علت اینکه کارها از ابتدا به صورت اصولی انجام نشده است حالا با مشکلاتی مواجه هستیم و حتی دیده می شود که بارش های اندک در پهنه های شهری سبب وقوع آبگرفتگی و سیلاب می شود.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه پیشنهاد می نماییم که برای مدیریت سیلاب های شهری به سمت ساخت شهرهای نفوذپذیر حرکت نماییم، اظهار نمود: در بالادست شهرها، اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری کمک بسیار زیادی به کنترل شدت سیل خواهد نمود. خوشبختانه پروژه های کنترل سیل در خیلی از شهرهای جنوبی ما بیشتر از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
حسین پور در انتها اظهار داشت: برپایه آخرین گزارش ها طی بارش های اخیر پروژه های آبخیزداری در استان های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، لرستان، چهارمحال و بختیاری و ایلام بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شده است.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا بعد از سیل های شدید اسفند و فروردین سال ۹۸، برخی نقاط جنوبی کشورها بارها و بارها با سیلاب و آبگرفتگی رو به رو شده اند.
منبع: petfind.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب