تاثیر مسائل سیاست های خارجی بر هوای پاك

كلانتری: موضوعات محیط زیستی را امنیتی و سیاسی نكنیم

كلانتری: موضوعات محیط زیستی را امنیتی و سیاسی نكنیم رئیس سازمان محیط زیست ضمن اشاره به اینکه هوای سالم جزو حقوق شهروندی است، اظهار داشت: مسائل سیاست های خارجی اثرات خویش را در هوای پاک نشان داده است.



به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری در مراسم رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرها با اشاره به اینکه در شهر تهران تابحال حدود یک سوم روزهای سال هوا آلوده بوده است، اظهار نمود: خوشبختانه با توجه دولت به مبحث گرد و غبار، آلایندگی ناشی از این ذرات نسبت به گذشته کمتر شده است و حتی می توان اظهار داشت که سال جاری هیچ روز آلوده ای در کشور به سبب گرد و غبار با منشا داخلی نداشتیم این درحالیست که گرد و غبار با منشا خارجی همچنان در کشور پابرجا است.

رییس سازمان محیط زیست افزود: هوای تهران در ۱۰۷ روز از سالجاری آلوده بوده است.

وی با اعلان اینکه دانشگاه های کشور پتانسیل فراوانی دارند که می تواند مشکل گشای مسائل کشور باشد، خاطرنشان کرد: هوای سالم، آب سالم و... بخشی از حقوق شهروندی مردم است که برای تأمین آنها می توان از دانشگاه های کشور کمک گرفت. برای مثال ما پروژه احیای دریاچه ارومیه را با کمک دانشگاه ها تدوین کردیم. هرچند که برخی از دانشگاه ها هم منطق جمع را نمی پذیرفتند.

کلانتری افزود: با این وجود دولت مصمم به احیای دریاچه ارومیه شد و تا آخر سال جاری هم عملیات سخت افزاری دریاچه به اتمام می رسید و دریاچه احیا خواهد شد.
برنامه های نوسازی در بخش خودرویی و صنعت عقب افتاده است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تأثیر تحریم ها بر آلودگی هوا اظهار داشت: مسؤلان گاهی می گویند که تحریم ها نقشی روی هوا ندارد اما به هر حال تحریم ها سبب شد که نتوانیم خودرو های فرسوده را جایگزین نماییم. درحال حاضر دو سوم از علت آلودگی هوا به موتورهای گازوییل سوز و صنایعی برمی گردد که از مازوت استفاده می نمایند.

به گفته کلانتری بخش عمده ای از مشکلات در حوزه هوای پاک به موضوعات ارزی ارتباط دارد و مسائل سیاست های خارجی اثرات خویش را در هوای پاک نشان میدهد.

معاون رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به همکاری دانشگاه ها با سازمان محیط زیست در تهیه برنامه اقدام ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور اظهار نمود: دانشگاه ها نشان دادند که می توانند برنامه ریزی درستی داشته باشند و اگر در اجرا موفق نبودیم تقصیر برنامه ریزی ها نیست.

کلانتری اضافه کرد: آلودگی هوای کلانشهرها بیشتر توسط انسان ایجاد می شود. برای مثال تولید برق آلودگی دارد و باتوجه به فناوری های امروز نمی توان اظهار داشت که برق تولید نشود. بهرحال تحریم ها در این گونه موضوعات نقش دارد. قرار بود که دولت سالانه ۷۰ هزار کامیون جایگزین کامیون های فرسوده و ۶۰۰۰ اتوبوس را جایگزین کند اما به سبب محدودیت منابع ارزی نشد.
وی با اعلان اینکه کیفیت بنزین و گازوییل وسایل نقلیه حدودا مطابق با استانداردها است، خاطرنشان کرد: سوخت نیروگاه ها اما فرق دارد. تحریم ها سبب شد که دولت نتواند به برنامه های خود در بعضی بخش ها عمل کند و برنامه های نوسازی هم در بخش خودرویی و هم در بخش صنعت عقب افتاد.
کلانتری ادامه داد" تحریم ها شدت تخریب محیط زیست را بالا برد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار داشت: بخشی از پول های ما در ترکیه، کره جنوبی و هند بلوکه شده است. حدود سه میلیون موتورسیکلت کاربراتوری فرسوده در شهر تهران داریم که چندین برابر خودروی بنزینی آلودگی تولید می کند. ما اگر بخواهیم خودروی داخلی غیر آلاینده تولید نماییم حدود ۱۵ تا ۲۰ سال زمان خواهد برد.
۴۰۰۰ اتوبوس تهران اسقاطی است
معاون رئیس جمهوری افزود: درحال حاضر ۴۰۰ هزار کامیون باید از رده بیرون بروند که متاسفانه به شهرها سرازیر شده اند. از ۶۵۰۰ اتوبوس تهران حدود ۴۰۰۰ اتوبوس اسقاطی هستند و عمر آنها بالای ۳۰ سال است. تازمانی که برای هوای پاک سرمایه گذاری نشود، هوای ناپاک خواهیم داشت.
تاثیر مخرب تداوم مصرف صددرصد آب تجدیدپذیر
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلان اینکه ما هنوز فکر می نماییم که باید از تمام منابع خود استفاده نمائیم، اظهار داشت: برای مثال در حوزه آب این گونه فکر می نماییم. وزارت نیرو هم این اعتقاد را دارد. ما حدود ۹۰ میلیون مترمکعب آب تجدیدپذیر داریم که اگر مصرف بی رویه ادامه داشته باشد تا ۱۰ سال دیگر ریشه محیط زیست را خواهد کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از بخشی نگری در حوزه آب در کشور اظهار داشت: برای مثال قانون موظف کرده است که بخش کشاورزی خودکفا شود. جایگاه محیط زیست اینجا کجاست؟ آب باید پایدار بماند. ما باید ۴۰ درصد از منابع آبی تجدیدپذیر استفاده نمائیم درحالی که این رقم درحال حاضر ۱۰۰ درصد است. آب نفوذی به سفره های آب زیرزمینی ما سالانه ۲۵ میلیارد متر مکعب است این درحالیست که ما بیشتر از ۵۰ میلیارد مترمکعب از آن بهره برداری می نماییم.

وی با اشاره به اینکه معضل هوا در آب و خاک هم وجود دارد، خاطرنشان کرد: این مسائل نه امنیتی است و نه سیاسی. کشور باید پایدار بماند. گاهی ما از تکنولوژی برای تخریب طبیعت استفاده می نماییم. بهرحال تاکید ما این است که موضوعات امنیتی و سیاسی را از مسائل محیط زیستی جدا نماییم.
در زمینه جفت گیری یوزپلنگ ها موفق نبوده ایم
کلانتری در انتها با اعلان اینکه چهار سال است که حدودا از همه امکانات داخلی برای جفت گیری یوزپلنگ ها بهره برده ایم اما موفق نبودیم، اظهار نمود: تحقیقات ما در زمینه حفظ حیات وحش و حفظ منابع ژنتیکی آنها کم است.




1399/10/30
22:38:02
0.0 / 5
992
تگهای خبر: آب , آلودگی , تكنولوژی , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک