تاثیر منفی آلودگی صوتی بر موجودات بدون گوش

تاثیر منفی آلودگی صوتی بر موجودات بدون گوش خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که آلودگی صوتی حتی بر موجودات بدون گوش نیز تاثیر دارد. آلودگی صوتی به سبب نحوه وابستگی موجودات زنده به یکدیگر از رشد برخی جنگلها جلوگیری می کند. در زمین های جنگلی نیومکزیکو که تحت سلطه درختان کاج و ارس قرار دارد، پژوهشگران در مناطق با آلودگی صوتی بیشتر درختان بسیار کمتری نسبت به مناطق ساکت مشاهده نمودند.


به نقل از ساینس، جنیفر فیلیپس، بوم شناس رفتاری در دانشگاه A&M تگزاس در سان آنتونیو اظهار نمود: «نتایج این مطالعه سوالاتی درباره آینده این منطقه به وجود آورده است. اگر سر و صدا طولانی مدت در این مناطق وجود داشته باشد، آیا شاهد حرکت آهسته از یک جنگل کاج و پینیون مرتفع به یک منطقه با درختچه های کوتاه خواهیم بود و اکوسیستم مهم کاج پینیون را که از حیات وحش زیادی پشتیبانی می کند را از دست می دهیم؟»
منطقه مورد مطالعه مملو از چاه های گاز است که تعدادی از آنها بی صدا و برخی دیگر دارای کمپرسور هستند که صدای دائمی ایجاد می کنند. این امر برای فیلیپس و همکاران وی امکان مقایسه مناطقی با صداهای مختلف را فراهم نمود.
در مناطقی که حداقل ۱۵ سال پر سر و صدا بودند، پژوهشگران حدود ۱۳ اصله نهال پینیون و چهار نهال ارس در هر هکتار در مقایسه با ۵۵ نهال پینیون و ۲۹ نهال ارس در هکتار در مناطق ساکت یافتند. بنظر می رسد که این سر و صدا بر سایر گیاهان نیز تاثیر داشته باشد، پوشش گونه های مختلف گل وحشی و درختچه ای در مکان های با صدای بیشتر با منطقه آرام متفاوت بودند.
فیلیپس اظهار داشت: تفاوت در رشد گیاه احیانا به سبب تغییر در رفتار حیوانات به وجود آمده است. بعنوان مثال، سر و صدا ممکنست برخی گرده افشان ها مانند زنبورها، خفاش ها و پروانه ها را از بین ببرد. در مورد درختان پینیون و ارس احیانا کمبود حیوانات برای پخش بذر این مشکل را ایجاد می کنند. زاغ کبود بذرهای پینتون را از درخت والد دور می کنند و مشخص شده است که این پرندگان سرو صدا را دوست ندارند. ممکنست روباه ها و سایر حیواناتی که بذر درخت ارس را پراکنده می کنند نیز از سر و صدا بیزار باشند.
سارا ترموندت، گیاه شناس، از بخش خدمات ماهی و حیات وحش ایالات متحده که به انجام مطالعه کمک کرده است، اظهار نمود: اختلافات بین این مناطق هنوز برای کسی که از میان آنها عبور می کند واضح نیست و احیانا به این علت است که درختان کاج و ارس رشد کندی دارند و بیشتر درختان بالغ در اینگونه جنگلها بیش از یک قرن قدمت دارند.
علاوه بر این، پینیون ها هر پنج تا هفت سال یک دفعه بذر تولید می کنند، بدین سبب بازیابی آنها مدت زمان زیادی طول می کشد.
پژوهشگران دریافتند، در مناطق پر سر و صدا که قبلا در دو تا چهار سال قبل ساکت نبوده اند، درختان ارس یک دفعه دیگر جوانه زدند اما نهال پینیون هنوز کمیاب بود.
بگفته پژوهشگران یافته ها نشان میدهد که آلودگی صوتی بیش از یک مزاحم است و می تواند تهدیدی جدی برای قدرت تبدیل اکوسیستم ها باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه Proceedings of the Royal Society B منتشرشده است.




منبع:

1400/01/27
21:45:25
5.0 / 5
778
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک