كرونا و تاثیرات روانی چه باید كرد؟

كرونا و تاثیرات روانی چه باید كرد؟ به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی کردستان اگر این روزها در کنار خانواده یا نزدیکان خود احساس می کنید کم طاقت شده اید، یک دلیل ساده برای این امر وجود دارد.


میزان بردباری و تحمل ما در مقابل ناملایمات، درواقع بستگی زیادی به توانایی های عمومی ما در غلبه بر دشواری های زندگی دارد.
اگر تمامی توان تحمل و شکیبایی خود راصرف یک مورد یعنی قرنطینه شدن نماییم، بدیهی است که میزان کمتری ازآن برای دیگر امور زندگی همچون مدیریت خانواده، کار، روابط اجتماعی یا مدیریت امور مالی باقی می ماند.
در چنین وضعیتی متوجه می شویم که مشکلات جدیدی را تجربه می نماییم که پیش تر برایمان وجود نداشت، مشکلاتی که ناشی از کاهش توان تحمل، مدارا و بردباری در ماست.
دکتر رضا ویسانی فر، رئیس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج در مورد وضعیت روحی و روانی خانواده ها در ایام کرونایی اظهار داشت: مشکلات روانی ناشی از بیماری کرونا به قدری گسترده شده است که تمام افراد با مشکلات پیش آمده ناشی از این بیماری آشنایی دارند و یا حتی آنرا تجربه کرده اند.
وی اظهار نمود: به علت شرایطی که پیش آمده خانواده ها از هم دور شده اند، دیدوبازدیدها و مسافرت ها بسیار کم ترشده و این ها سبب پایین آمدن آستانه تحمل مردم نسبت به مشکلات شده است به صورتی که کوچکترین مشکل می تواند از حد تحمل افراد بالا برود و منجر به بروز خیلی از مشکلات روانپزشکی شود.
رییس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج، اضافه کرد: در این روزهای کرونایی بیشترین میزان مراجعات افراد به کلینیک های روانپزشکی با تشخیص اختلال اضطرابی، وسواس و افسردگی است که یکی از مهم ترین عواملی که سبب این مشکلات شده، سردرگمی ناشی از اخبار و اطلاعات متناقض است که شاید همه افراد قدرت تجزیه و تحلیل آنها را نداشته باشند و این ها سبب تعارضات و خطاهای شناختی می شود.
وی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از افرادی که گرفتار افسردگی و اضطراب می شوند، نسبت به درمان آن اقدام نمی کنند و همین سبب بروز مشکلات حادتر می شود، ازاین رو سفارش می شود که اگر مواردی از مبتلا شدن به اضطراب و افسردگی وجود دارد حتما به متخصص روانپزشکی رجوع کنند.
به قول ویسانی فر، پدیده سوگ یکی از اشکالات بزرگی است که در شرایط کنونی به آن خیلی توجه نشده است، در مباحث روانپزشکی مساله ای به نام سوگ پاتولوژیک وجود دارد که در ارتباط با سوگ هایی است که روند طبیعی خویش را طی نکرده اند و در آینده میان مدت و بلند مدت تاثیرات بدی را برای افراد سوگوار به همراه خواهد داشت.
این روانپزشک کردستانی اظهار داشت: سنتی که در جامعه ما وجود دارد این است که وقتی کسی عزیز خویش را از دست می دهد اطرافیان به او تسلی خاطر می دادند و با سرخاک رفتن این افراد کم کم با این مساله کنار می آمدند و سوگ مراحل طبیعی خودش را طی می کرد اما به علت شیوع کرونا همه این ها دستخوش تغییر شده و حتی امکان دارد برخی از افراد از این قضیه که یکی از اعضای خانواده خویش را در اثر کرونا از دست داده اند شرم داشته باشند و همه اینها سبب شده که در این دوران کرونایی پدیده سوگواری سالمی نداشته باشیم.
رییس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج تصریح کرد: بهترین راهکار برای خانواده ها در این روزها این است که خویش را با این شرایط وفق دهند و نسبت به مشکل پیش آمده پذیرش داشته باشند و بدانند که این مشکلی است که رفع و پس از مدتی این بیماری به صورت کامل کنترل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها تلاش کنند که متناسب با شرایط موجود تغییراتی را در سبک زندگی ایجاد کنند و این سبب افزایش تحمل نسبت به مشکلات از لحاظ روانی خواهد شد.
نبود فعالیتهای جایگزین در درون خانواده ها باعث ایجاد سرآسیمگی و آشفتگی در افراد می شود می شود
ناصر کریمیان، معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کردستان اظهار داشت: بحران کرونا سبب شده سبک زندگی خانواده ها تغییر پیدا کند.
وی در مورد وضعیت روحی و روانی خانواده ها در ایام کرونایی اظهار نمود: پیش از انتشار کرونا خانواده ها را به پیوندهای اجتماعی، پیوندهای فرد به فرد و هم حفظ آنها تشویق می کردیم تا همین پیوندها تبدیل به مکانیسمی برای جلوگیری از صدمه های اجتماعی شوند، اما این روزها به جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی و تاکید روی حفظ حریم ها و فاصله گذاری اجتماعی این پیوندها کاهش یافته است و یک سری فشارها و استرس ها در درون خانواده بوجود آمده بخصوص در درون خانواده هایی که هیچ مکانیسمی برای تقویت فعالیت جایگزین وجود ندارد.
وی ادامه داد: افراد مدام در معرض اخبار کرونا قرار دارند و همین سبب می شود باردیگر سیستم ایمنی بدن به واسطه آن استرس که در سطح جامعه تزریق می شود ضعیف عمل کند.
معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کردستان بیان نمود: عمده ترین مشکلات خانواده ها در دوران کرونا این است که آمادگی روحی و روانی را برای مقابله با این مساله نداشته و افراد از راه دولت، رسانه و جامعه از لحاظ ذهنی آمادگی لازم برای تحمل این شرایط را ندارند و فعالیتهای جایگزین در درون خانواده ها هم وجود ندارند و همین سبب ایجاد سرآسیمگی و آشفتگی می شود.
وی اظهار داشت: اگر از بعد ساختاری و اجتماعی بخواهیم به این مورد نگاه نماییم در پیک های اول و دوم و سوم و چهارم همیشه تاکید گردیده است که مشاغل باید تعطیل شوند و چون سرپرست خانواده ها جزو این مشاغل محسوب می شوند، از لحاظ تأمین حداقل معیشت خانواده ها گرفتار مشکل هستند.
به قول کریمیان در این دوران دید و بازدیدها و دیدارهای خانوادگی که منبع انرژی بخش و حمایتگرانه هستند، متاسفانه کم رنگ شده و کاهش پیدا کرده است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: راهکارهای مقابله با این وضعیت این است که افراد این بیماری را بعنوان یک حقیقت اجتماعی قبول کنند و بپذیرند که خروج از این پیک کرونا احتیاج به عزم همگانی دارد و در هنگام قرنطینه خانگی خویش را با فعالیتهای ورزشی و هنری سرگرم کنند، ورزش های و وقت خواب منظم داشته باشند و در این دوران با مطالعه کتاب و استفاده مناسب از فضای مجازی اوقات فراغت خوبی را برای خود رقم بزنند.
معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی ضمن اشاره به اینکه خود سازمان بهزیستی یک دفتر مشاوره تلفنی به صورت 1480 دارد و آمادگی مشاوره به مردم را در زمینه ها مختلف دارند و روان شناسان و مشاوران به صورت عمومی و تخصصی به آنها مشاوره تلفنی می دهند.
کریمیان تصریح کرد: دولت باید برنامه ریزی درستی در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی و کمک به اقشار ضعیف و افرادی که به جهت کرونا شغل خویش را از دست داده اند، انجام دهد و از راه رسانه های جمعی بخصوص رسانه های ملی برنامه های خوبی را برای مردم تدارک ببینند.
وی خاطرنشان کرد: هم چنین قوانینی که وضع می شود ضمانت اجرایی داشته باشد و در تمام شهرها به صورت کامل اجرا شوند، خود مردم هم وظیفه دارند پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند و تا زمانی که یک عزم جدی در تمام لایه های جامعه وجود نداشته باشد، در واقع این پیک های کرونا باردیگر تکرار می شود.
مشخص نیست که با برچیده شدن قرنطینه بتوانیم همچون گذشته مرتب به رستوران های محبوب مان سر بزنیم یا با دوستان و خویشاوندان دیدار نماییم.
باید بپذیریم که جهان دیگر مانند دوران قبل از همه گیری نخواهد بود و پیداست که زندگی در جنبه های گوناگونش عمیقاً تغییر خواهد نمود و بامقداری اندوه و غم آمیخته می شود.
بی شک احتیاج به افزایش پشتیبانی از سلامت روان مردم این روزها بیشتر از پیش ملموس است بخصوص افراد صدمه پذیری که پیش تر هم از مشکلات روحی و روانی رنج می برده اند، کسانی که به شکل جدی بیمار بوده اند و بهبود یافته اند.
همینطور کارگران و کارمندان بخش های کلیدی و حیاتی که وظایفی چالش برانگیز و دشوار بر عهده داشته اند، هر چه جلو می رویم نیاز این افراد به حمایت بیشتر می شود.





منبع:

1400/02/06
14:26:06
5.0 / 5
448
تگهای خبر: انرژی , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک