رضا میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: این سرشماری تا هشتم بهمن ماه امسال ادامه دارد و نتایج آن بعد از درج در فرم های استاندارد برای ارسال به دفتر بین المللی تالاب ها آماده می گردد.
وی بیان كرد: سرشماری پرندگان مهاجر آبزی، یك برنامه دراز مدت در سطح جهانی است كه از سال 1967 میلادی (1346 هجری شمسی) در فصل زمستان با تاكید بر سرشماری در تالاب ها و مناطق تجمع این گونه های آبزی انجام می گردد.
سرپرست اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی ادامه داد: این استان با چهار زیستگاه تالابی برای سرشماری پرندگان آبزی و كنار آبزی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
میرزایی اظهار نمود: تالاب های این استان در فصل های پاییز و زمستان به علت برخورداری از شرایط مطلوب زیستگاهی و قرار گرفتن در میان 24 تالاب بین المللی و 105منطقه مهم پرندگان IBA (مولفه های پذیرفته شده بین المللی در حفاظت از پرندگان) در كشور، پذیرای تعداد زیادی پرنده مهاجر است.
سرپرست اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی اظهار داشت: استفاده از پرندگان بعنوان پایش كنندگان زیست محیطی ارزش های خاصی دارد كه از تغییر اقلیم تا ردیابی وضعیت تنوع زیستی سیاره زمین و وجود آلاینده ها در اكوسیستم را در بر می گیرد.
میرزایی عنوان كرد: پرندگان مهاجر آبزی و كنار آبزی مهمترین گروه پرندگان ایران هستند و در این راستا حفظ تالاب ها در پشتیبانی از تنوع زیستی پرندگان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
استان مركزی یكی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است كه انواع مناطق زیستگاهی تالابی، كویر، كوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر مبنای آخرین مطالعات انجام شده تابحال 363 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یك هزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مركزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده كه این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش كشور محسوب می شوند.
مناطق تحت حمایت استان مركزی شامل 2 منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراك و الوند خمین، دو پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شكار ممنوع بازرجان تفرش، كلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.