در سه ماه اول امسال رخ داد؛

وقوع بیش از 40 آتش سوزی در جنگلها و تالاب های خوزستان

وقوع بیش از 40 آتش سوزی در جنگلها و تالاب های خوزستان خرید و فروش حیوان خانگی: خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از وقوع بیش از 40 مورد آتش سوزی در مناطق محیطی زیستی استان خوزستان در سه ماه اول امسال آگاهی داد.



محمدجواد اشرفی اظهار نمود: هر ساله با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا و خشک بودن مراتع و جنگل در استان خوزستان، شرایط برای وقوع حریق مهیا می شود.

به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، وی ادامه داد: در طول این مدت آماده سازی زمین ها جهت کشت مزارع توسط کشاورزان با شدت بیشتری انجام می شود و متاسفانه یکی از راهکارهای کشاورزان، آتش زدن کاه و کلش باقیمانده از برداشت محصولات است که باتوجه به شرایط جوی در این فصل از سال، وزش بادهای منطقه ای موجب سرایت و شعله ور شدن آتش به سایر مناطق همچون مناطق جنگلی و مرتعی استان خوزستان می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: این فصل، زمان جوجه آوری و تخم گذاری برخی از پرندگان در زیستگاه های طبیعی استان خوزستان است و آشیانه های آنها روی درختان و زمین، در زمان آتش سوزی لطمه خواهد دید و موجب از میان رفتن گونه ها و تخریب آشیانه ها می شود.

وی اضافه کرد: آتش علاوه بر لطمه به جوجه آوری، موجب لطمه رسیدن به خیلی از گونه های جانوری که قدرت تحرک کمتر و همین طور وابستگی به زیستگاه دارند، می شود.

اشرفی آلودگی شدید هوا، آلایندگی گازها در جو و از میان رفتن زیست مندان مفید خاک که در عمق ۲۰ سانتیمتری خاک وجود دارند و همین طور بذر و دانه های قابل رویش را از دیگر لطمه های آتش زدن کاه و کلش برشمرد.

وی با اشاره به آمار آتش سوزی های رخ داده در سه ماه اول امسال اظهار داشت: در این آتش سوزی ها، ۱۱۲ هکتار از مناطق جنگلی و بیش از ۳ هزار هکتار از تالاب های استان خوزستان گرفتار آتش سوزی شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اضافه کرد: تعداد وقوع حریق های سطح استان خوزستان در طول این مدت ۴۰ مورد گزارش شده که ۱۱ مورد مربوط به منطقه حفاظت شده شیمبار، ۲۲ مورد در مناطق جنگلی دز و کرخه و هفت مورد در تالاب هورالعظیم بوده است که همگی مهار شده اند.

وی درباب امکانات مورد نیاز جهت اطفای حریق در استان خوزستان اظهار داشت: کلیه ادوات از قبیل تانکر آتش نشان، تانکر آب بر، روت فایر، دمنده، فلکسی بک و آتش کوب بصورت محدود در اختیار نیروهای محیط بان استان خوزستان قرار دارد و آنها قادر هستند در زمان و محل های لازم از این تجهیزات استفاده کنند.

اشرفی تعداد نیروهای به کار گرفته شده در اطفای آتش سوزی های مناطق و تالاب ها در سه ماهه اول سال را ۷۸۰ نفر ساعت برشمرد.

وی از همکاری نیروها و جوامع محلی، تشکل ها و دوستداران محیط زیست، عوامل آتش نشانی، نیروی انتظامی، فرمانداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها و هلال احمر در مهار آتش سوزی ها قدردانی و بر ضرورت وجود امکانات از قبیل بالگرد جهت پشتیبانی و انتقال نیروها به مناطق صعب العبور و ادوات و ماشین آلات سنگین جهت برش خط آتش و ایجاد آتش بر، تقویت نیروی انسانی و تقویت تجهیزات بیشتر در زمان وقوع آتش سوزی ها اصرار کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه و آموزش به کشاورزان جهت پیش گیری از سوزاندن کاه و کلش، از معرفی ۹ نفر از عوامل آتش سوزی به مراجع قضایی اشاره نمود.

وی بیان کرد: آتش سوزی های مناطق زیست محیطی در استان خوزستان عمدتاً به دو دسته طبیعی و انسانی تقسیم می شوند. عوامل طبیعی شامل شرایط جوی، دمای بالا و پراکنش زباله در سطح طبیعت است و عوامل انسانی نیز شامل دو بخش عمدی و غیر عمدی است که برخی از این عوامل ناشی از اختلافات بین کشاورزان و مرتع داران است که موجب از بین بردن مراتع یکدیگر می شوند و برخی از عوامل ناشی از آتش سوزی کاه و کلش حاصل از زمینهای کشاورزی و حضور گردشگران در مناطق جنگلی، ایجاد شعله های آتش و سرایت آن در منطقه است.





منبع:

1400/04/02
19:09:13
5.0 / 5
598
تگهای خبر: آب , آتش , آتش نشانی , آلودگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک