زباله های جهانی با ارزش

زباله های جهانی با ارزش خرید و فروش حیوان خانگی: خراسان رضوی سالانه بیش از یک سوم کل مواد غذایی تولید شده (حدود 2.5 میلیارد تن) از بین می رود یا هدر می شود که یک سوم آن در مرحله تولید غذا رخ می دهد. گروه مشاوره بوستون ایالات متحده (BCG) ارزش این غذای هدر رفته را 230 میلیارد دلار برآورد کرده است.


پژوهشگران تخمین می زنند که کالری حاصل از اتلاف غذا به سبب ضایعات غذایی حدود ۲۴ درصد از کل کالری غذای موجود است. برای در نظر گرفتن این موضوع، سازمان ملل گزارش کرد که حدود یک سوم از جمعیت جهان، بیشتر در کشورهای درحال توسعه و کشورهای کم درآمد، دسترسی کافی به غذا در سال ۲۰۲۰ نداشتند که افزایشی ۳۲۰ میلیون نفری نسبت به سال قبل است. این روند درحال افزایش است و این در حالیست که انتظار می رود میزان هدر رفت مواد غذایی در جهان تا سال ۲۰۳۰ یک سوم دیگر نیز افزایش یابد.
مشکل ضایعات مواد غذایی چیست؟
ضایعات مواد غذایی ممکنست به عنوان یک ماده زیست تخریب پذیر بی ضرر به نظر برسد با این وجود، وقتی مواد غذایی فاسد می شوند، بدون مدیریت صحیح، گاز متان را در جو منتشر می کنند. درک عواقب هدر رفتن مواد غذایی می تواند به ما کمک نماید تا مشکل را بهتر حل نماییم.
ردپای کربن ضایعات مواد غذایی
در سال ۲۰۱۳، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تخمین زد که سالانه ۱.۳ گیگاتن غذای خوراکی هدر می رود که موجب آزاد شدن ۳.۳ گیگاتن، معادل دی اکسیدکربن می شود. این تخمین شامل تغییر کاربری زمین نشده است که اگر این رقم را نیز شامل شود حتی رقمی بزرگتر حاصل خواهد شد.
تحقیقات گردآوری شده توسط Our World In Data تخمین می زند که ضایعات مواد غذایی حدود ۶ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه ای جهان است. از این مقدار، حدود ۳.۲ درصد آن ناشی از تلفات مواد غذایی در صورتیکه ۳.۱ درصد باقی مانده از ضایعات مواد غذایی است.
علل اصلی هدر رفتن مواد غذایی
دلایل غیرمنتظره ای برای هدر رفتن غذا وجود دارد. قابل درک است که مردم بخش های زیادی از غذا را در رستوران ها در سطح خرده فروشی و مصرف کننده بطور کامل استفاده نمی کنند اما تعدادی از دلیلهای کمتر آشکار برای ضایعات مواد غذایی به فرآیندهای کشاورزی، استانداردهای ایمنی غذا و اولویت های مصرف کننده مربوط می شوند.
گزارش های کشاورزان کنیایی نشان داد که آنان محصولات خودرا در سال ۲۰۲۰ به خاطر ملخ ها از دست دادند. آخرین باری که ملخ ها در چنین سطحی در سالهای ۲۰۰۳-۲۰۰۵ هجوم آوردند، منجر به خسارت ۲.۵ میلیارد دلاری به محصول شد. ملخ ها بیشتر توسط آفات کشته می شوند بدین سبب بهبود دسترسی به آفت کش ها یکی از راه های کاهش هدررفت غذا و کمک به کشاورزان خرده پاست.
جدا از علل طبیعی، ترجیحات شخصی نیز به هدر رفتن غذا کمک می نماید. نتایج مطالعات نشان می دهد که خریداران محصولات از خرید «محصول زشت» اجتناب می کنند. یک پنجم محصولات خوراکی که دارای لکه های سطحی هستند، به شکل های نامتعارف رشد می کنند یا رنگ های منحصربه فردی دارند، این محصولات از فروشگاه های مواد غذایی دور ریخته می شوند به این معنا که کشورهای با درآمد بالا در مراحل اولیه در سطح خرده فروشی در هدر رفتن مواد غذایی مشارکت می کنند و سازمان غذا و کشاورزی نمی تواند این هدررفت مواد غذایی را کم کند.
تغییرات آب وهوایی در اتلاف مواد غذایی و عدم امنیت غذایی سهیم است برای اینکه چرخه های کاشت و برداشت را کمتر قابل پیش بینی می کند؛ یخبندان غیر فصلی، بهار زودرس و دامنه ای از تغییرات آب وهوایی دیگر بطور قابل توجهی بر قیمت هایی که کشاورزان برای محصولات خود تعیین می کنند همین طور بر توانایی آنان در پیش بینی زمان مناسب برای کاشت و برداشت تأثیر می گذارند.
این مسائل از آنجا که با مسائل عرضه و تقاضا در تعامل هستند، یک اثر دومینویی دارند. ممکنست محصول به سبب تاخیر در حمل و نقل، سفارشات یا امکانات ضعیف ذخیره سازی، زودتر از موعد خراب شود. در نهایت، گاهی اوقات مقررات خوب برای صیانت از مردم در مقابل خطرات ایمنی مواد غذایی، پیامد ناخواسته ای را در از بین بردن زود هنگام مواد غذایی خوراکی از قفسه ها بدنبال دارد. این ها تنها برخی از دلیلهای گسترده از اتلاف و هدر رفتن مواد غذایی هستند.


مدیریت پایدار غذا چیست؟
مدیریت پایدار مواد غذایی موجب کاهش ضایعات و تلفات ناگوار در سیستم غذایی می شود. برنامه ریزی دقیق و هماهنگی بین دولت ها، تولیدکنندگان مواد غذایی، فروشندگان و مصرف کنندگان می تواند معضل ضایعات مواد غذایی را کم کند.
در واقع، این مورد، یکی از بزرگترین چالش های هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای کاهش سرانه ضایعات غذایی جهانی در سطح خرده فروشی و مصرف کننده تا سال ۲۰۳۰ است. این امر در نهایت به کشورهای کم درآمد، زنجیره تامین، فقر مزمن و کاهش میزان گازهای گلخانه ای در جو کمک خواهدنمود. مدیریت پایدار غذا دیدگاه کلی پیش گیری از اثرات ثانویه ضایعات در سیستم غذایی دارد.
مدیریت پایدار مواد غذایی مشکل ضایعات غذایی را از نظر سیستمی در نظر می گیرد. به مراحل مختلفی فکر کنید که ضایعات می توانند در چرخه زندگی غذا رخ دهند؛ کشاورزی، برداشت، تولید غذا، فروش، تهیه غذا، مصرف و در نهایت توزیع. با مدیریت هر یک از این مراحل و در نظر گرفتن نحوه اتصال آنها، مدیریت پایدار مواد غذایی ناکارآمدی را می کاهد.
ضایعات مواد غذایی می تواند در هر مرحله رخ دهد، چه در اثر استفاده بیش از اندازه از منابع طبیعی و چه در محصولات فروخته نشده باشد. با مدیریت پایدار مواد غذایی می توان هزینه های خریداران و مصرف کنندگان مواد غذایی را کم کرد و در عین حال نیازهای جوامع فقیر به مواد غذایی و منابع غذایی استفاده نشده را برطرف نمود. بااینکه دولت ها اغلب بازیگران کلیدی در مدیریت پایدار مواد غذایی هستند، کسب وکارها و مصرف کنندگان نیز نقش مهمی ایفا می کنند.
اهمیت مدیریت پایدار مواد غذایی
مدیریت پایدار مواد غذایی نشان میدهد که مواد غذایی دور ریخته شده کجا می روند و چرا در وهله اول دور ریخته می شوند. بازیابی ارزش استفاده نشده از مواد غذایی هدر رفته بسیار اهمیت دارد. این امر منابع طبیعی را حفظ، از ناکارآمدی دسترسی به غذا جلوگیری و حتی مزایای صرفه جویی در هزینه را برای مشاغل فراهم می آورد.
صرفه جویی در هزینه پرداختی
در اینجا راه هایی وجود دارد که کسب وکارها می توانند از پرداختن به مشکل ضایعات مواد غذایی در سازمان خود منفعت ببرند.
غذای کمتری بخرید
با به حداقل رساندن هزینه های غذایی غیر ضروری، می توانید بودجه کلی غذای خودرا کاهش دهید. تعهد به نظارت و پیگیری پیشرفت میزان مواد غذایی هدر رفته در هر ماه برای حذف مخارج اضافی و موجودی مواد غذایی بسیار اهمیت دارد.
هزینه های جمع آوری زباله را کاهش دهید
گاهی اوقات خدمات مدیریت پسماند هزینه بیشتری برای ضایعات مواد غذایی دریافت می کنند. با کاهش مقدار ضایعات مواد غذایی که به محل دفن زباله می روند، می توانید در هزینه کلی دفن زباله صرفه جویی کنید.
در کمک های مالی قابل معافیت مالیاتی مشارکت کنید
اهدای غذا به موسسات خیریه غیر دولتی که به نفع افرادی با ناامنی غذایی است، می تواند به کاهش ضایعات غذا، تغذیه فقرا و کاهش پرداخت مالیات شما کمک نماید.


کمک به مردم
طنز تلخی است که با وجود نیاز جدی دسترسی به غذای تازه در جوامع لطمه پذیر، این همه غذا هدر می رود. سازمان های مختلفی برای حل این معضل تلاش می کنند. با مشارکت با سازمان های غیردولتی، سازمان شما می تواند سطح مواد غذایی خوراکی را که به محل های دفن زباله می رود، کم کند.
کودکانی هستند که توانایی پرداخت هزینه غذای مدرسه را ندارند. برنامه هایی مانند برنامه غذایی جهانی وجود دارد که غذای اهدایی را جمع آوری می کند، گاهی اوقات غذای مدرسه از این غذای اهدایی تهیه می شود.
افرادی هستند که نیاز به اشتغال دارند و می توانند با کمپوست کردن، دسته بندی مواد غذایی قابل نجات و توزیع مواد غذایی اضافی به جامعه خدمت کنند. بیش از ۳۶ هزار نفر در صنعت بازیافت مواد غذایی در ایالات متحده کار می کنند. آنان جانبازان بیکار، مسن، بیمار، معلول، بیمار روانی و سایر افراد محروم هستند که توانایی خرید مواد غذایی را ندارند و به کمک های مالی وابسته هستند.
فاسد شدن مواد غذایی در محل های دفن زباله منبع عظیمی از آلودگی متان به وجود می آورد. تعدادی از محل های دفن زباله برای به دام انداختن متان و بازیافت آن به عنوان زیست گاز طراحی شده اند. با این وجود، همه آنها از نظر فنی برای انجام این کار مجهز نیستند. در این حالت متان در جو آزاد می شود. این یک مشکل جدی برای تغییرات آب وهوایی خواهد بود برای اینکه متان یک گاز گلخانه ای است که اتمسفر را تا ۸۰ برابر سریعتر از دی اکسیدکربن گرم می کند.
تاسیسات و عملیات کمپوست می تواند بطور کارآمدی از این مساله پیشگیری کند و بطور موثر ضایعات مواد غذایی را به خاک غنی از مواد مغذی تبدیل کند که برای رویه خاک در باغبانی یا محوطه سازی مفید می باشد. تعدادی از مناطق مانند سانفرانسیسکو حتی دارای سیستم های جمع آوری کمپوست به عنوان قسمتی از سیستم مدیریت زباله خود هستند.
شرکت ها با حذف مصرف غیر ضروری مواد غذایی، منابع طبیعی مورد استفاده در تولید مواد غذایی را نیز حفظ می کنند که شامل آب، گاز، کود، آفت کش ها و هر نهاده دیگری است که در تولید مواد غذایی استفاده می شود.
راه حل های خلاقانه برای زباله های مواد غذایی در انتظار کسب وکار شماست اما ابتدا نیازمند برنامه ریزی است. مشاغلی که امیدوارند ضایعات مواد غذایی را کاهش دهند، باید این تعهد را بدهند که روش هایی را که مردم در محل کار شما و در سطح خانواده هدر می دهند شناسایی کنید سپس اهدافی را برای کاهش تأثیر آن تعیین کنید. بعد از آن، راه هایی را در نظر بگیرید که می توانید حلقه ضایعات مواد غذایی را ببندید و ارزش ایجاد کنید. در اینجا چند راهبرد ارائه شده است.
• کمپوست کردن ضایعات غذایی در خاک سطحی با ارزش
• اهدا به محل های جمع آوری مواد غذایی محلی تا از کمک های غذایی بهره مند شوند
• جمع آوری ضایعات غذایی و تبدیل آن به زیست گاز
مشارکت با یک شرکت نوپای زباله مواد غذایی به عنوان یک تامین کننده یکی دیگر از رویکرد های عالی است. به عنوان مثال، شرکت چرم میوه (Fruitleather) در روتردام، چرم گیاهی را از میوه های فروخته نشده، تولید می کند.
به جای مشکل گشایی درباره ی مواد غذایی اضافی موجود در ضایعات خود، این مشکل را از جانب تقاضا در نظر بگیرید. به حداکثر رساندن سفارش خرید مواد غذایی که مصرف می شود، راه دیگری برای کاهش ضایعات مواد غذایی است. مدت طولانی است که می دانیم اثرات مضر ضایعات مواد غذایی چقدر می تواند بر سیاره ما تأثیرگذار باشد.
کیو دونگیو، مدیر کل فائو در روز جهانی آگاهی از اتلاف و ضایعات مواد غذایی که توسط سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) برگزار شد، اظهار داشت: «ما به اقدام جمعی برای افزایش تلاش ها جهت کاهش اتلاف و ضایعات مواد غذایی و در عین حال کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیاز داریم. بیایید با همکاری یکدیگر به روشی کارآمد، مؤثر و منسجم برای افزایش آگاهی و جلوگیری از اتلاف و هدر رفتن مواد غذایی ادامه دهیم. برای افراد سالم و سیاره ای سالم.»
دونگیو اضافه کرد: این امر مستلزم توسعه و اجرای راهبردها، سیاست ها و مشارکت های ملی است که برای تسریع اقدامات برای کاهش هدررفت و ضایعات مواد غذایی طراحی شده اند. ذینفعان در تمام سطوح نیز نقش کلیدی ایفا می کنند که شامل جامعه کشاورز، بازیگران زنجیره تامین مواد غذایی، تحقیقات و دانشگاه ها همین طور «هر یک از ما به عنوان مصرف کننده» است.
منابع
theveganreview.com
worldpopulationreview.com
www.greenly.earth
www.fao.org/newsroom/detai




منبع:

1401/09/02
14:55:46
5.0 / 5
74
تگهای خبر: آب , آلودگی , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک